Popis produktu
- syrářské kultury slouží na úpravu mikrobiálního života mléka a sýrů
- kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr moh prokysat a následně zrát
- kultura sa přidává jak do pasterizovaného tak do nepasterizovaného mléka
- mezofilní sýrařská kultura se používá na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké a tažené sýry (pařené sýry), sýry s oky, Gouda, Edam, Leerdam
- tato kultura je obzvláště vhodná pro zpracování nepasterizovaného mléka a mléka horší kvality (ruční dojení nebo v provozech s horším chlazením)
- velmi rychle prokysává (čas prokysání je 6-10hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat cca 6-10 hodin)
- mezofilní kultura sa používa do 39 ° C
- sušená kultura váží cca 10g a je na zočkování 500-1000l mléka
Dávkování:
- 1 gram na 50-100 litrů mléka
Uchovává se v mražáku.
Složení:
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Leuconostoc
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Výrobca:
- CHR Hansen, Dánsko