ÚvodDojení a mlékárenstvíSyřidla, kultury, chloridMezofilní kultura CHN11

Mezofilní kultura CHN11

Mezofilní kultura CHN11
Kód produktu: 1221
Obvykle skladem
292,82 Kč 242 Kč bez DPH

Popis produktu

  • syrářské kultury slouží na úpravu mikrobiálního života mléka a sýrů
  • kultura se přidává při výrobě všech druhů sýrů, přidává se kvůli chuti, konzistenci a zajišťuje namnožení žádaných mikroorganismů tak, aby sýr moh prokysat a následně zrát
  • kultura sa přidává jak do pasterizovaného tak do nepasterizovaného mléka
  • mezofilní sýrařská kultura se používá na výrobu sýrů, vhodná zejména na měkké a tažené sýry (pařené sýry), sýry s oky, Gouda, Edam, Leerdam
  • tato kultura je obzvláště vhodná pro zpracování nepasterizovaného mléka a mléka horší kvality (ruční dojení nebo v provozech s horším chlazením)
  • velmi rychle prokysává (čas prokysání je 6-10hodin, tzn. že sýřeninu ve formách necháte při teplotě cca 30°C prokysávat cca 6-10 hodin)
  • mezofilní kultura sa používa do 39 ° C
  • sušená kultura váží cca 10g a je na zočkování 500-1000l mléka

Dávkování:

  • 1 gram na 50-100 litrů mléka

Uchovává se v mražáku.

Složení:

  • Lactococcus lactis subsp. cremoris
  • Leuconostoc
  • Lactococcus lactis subsp. lactis
  • Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis

Výrobca:

  • CHR Hansen, Dánsko